Stranice

srijeda, 13. ožujka 2013.

The Roschtilj

Na prvi spomen proljeća, prve zrake sunca i toplije vrijeme, roštilj je prva asocijacija na hranu koja mi padne na pamet. Nakon preduge zime i zimskog sna u kuhinji polako se budim, mijenjam dlaku i krećem punim plućima naprijed u najljepši dio godine kada mi ne smeta ni cjepanje drva ni dim jer konačni rezultat je veličanstven. 

Zato sam zimus napravio prvi korak prema ostvarenju sna o ljetnoj kuhinji, sazidao sam, naravno uz pomoć dragih ljudi, najveći roštilj na brdu i sad obećajem da će se iz njega vječno dimiti nešto, ma koliko susjedima smetalo to.

Vješalica, pljeska, čevapčići, gurmanski čevapčići, gurmanski uštipci,mučkalica, grah prebranac, pekarski krumpir, šopska salata..naravno i peka, samo su neki od specijaliteta koje ću pripremati prijateljima, a podjelit ću ih i sa Vama . Imao sam prilike učiti od vrhunskog roštilj majstora i vjerujte nema boljeg osjećaja kad sam izradiš čevap, uštipak ili vješalicu.
Važna uloga je u svježem mesu i načinu izrade, a o tome ću pisati kad ću i raditi specijalitete, za sad samo slikica peke koja nije mogla dočekati proljeće pa je krštena na samom izdisaju stare godine usprkos hladnoći i snijegu... Rezultat je bio veličanstven...rekao sam već :-)